Kakšna je cena zobnega aparata in na kaj paziti

Cena zobnega aparata se začne pri dobrem tisočaku in pol po čeljusti. Zobni aparat – cena je prilagojena vam, za cenik pa poglejte tukaj. Zobni aparati že dolgo niso več le skupek železa v ustni votlini. To je bilo nekoč, dandanes pa se je ortodontija zelo razvila, zato posebno pozornost namenja tudi estetiki zobnih aparatov. Nekateri so tako lahko celo okras v ustih, bolj kot to pa je seveda pomembno, da opravljajo svojo temeljno nalogo: omogočajo pravilno rast zob. Včasih je veljalo, da je ortodontsko zdravljenje namenjeno le otrokom ter mladostnikom. A v času moderne ortodontije je vse drugače. Vedno bolj narašča tudi število oseb , ki so se za aparat odločile po 25. letu starosti. Cena zobnega aparata so različne, glede na potrebe.

cena zobnega aparata
Pomemben razlog, zakaj so zobni aparati potrebni, se skriva tudi v zdravju zob. Če so zobje v ustih nepravilno postavljeni, lahko žvečenje hrane povzroča kar precejšnjo škodo ter seveda hitrejšo obrabo zob. Vse skupaj celo vodi do izgube zoba, tega pa si ne želi nihče. Pravilno razporejene zobe brez številnih skritih kotičkov je lahko veliko lažje ščetkati in tako poskrbeti, da so res čisti. Cena zobnega aparata je različna, odvisna tudi od materialov, ki se jih uporabi.
V agenciji Doktor A1 so zavezani poslanstvu, da ljudem čim hitreje pomagajo do najboljše zdravstvene storitve in sicer tako, da na podlagi skrbno pripravljenih anket ocenjujejo zadovoljstvo strank, ki so opravile storitev pri njihovih ponudnikih. Trudijo se, da imajo v svoji ponudbi ortodonte z ugodnimi cenami, ki seveda ne smejo vplivati na kakovost njihovih storitev. Cena zobnega aparata je lahko do 20 % nižja, kot, če bi se na ponudnika obrnili sami.
Cena zobnega aparata pri klasičnih fiksnih zobnih aparatih, ki so še vedno najbolj uporabljeni v ortodontiji se začnejo pri dobrem tisočaku in pol po čeljusti. Poznamo dve vrsti zobnih aparatov: snemljivi in fiksni zobni aparat.