Zanzibar sanjska destinacija

Za katero destinacijo se bi sedaj takoj odločili, če bi imeli dovolj denarja. Mene, če kdo vprašal bi izbrala Zanzibar saj je eksotična sanjska destinacija za počitnice. Zakaj tja? Še sama ne vem zakaj si tja želim, ko gledam fotografije drugih, ki so že bili tam se mi dlake naježijo. Tako lepo čisto morje, potapljanje v Indijskem oceanu. Ponuja marsikaj, mislim, da se tam najde dopust za vsakogar. Rajske plaže, poležavanje in, da se odpočiješ od napornih dni. Pa kdo si vse to ne želi, samo volja in denar morata biti, pa smo že lahko tam.

Kot sem omenila denar je tisti, ki te včasih odvrne od določene destinacije. Ampak sedaj ne bomo govorili o denarja, posvetili se bomo tej prelepi destinaciji. Mogoče marsikdo ne ve kje se sploh Zanzibar nahaja. To je en sam otok, ki spada po d otočje Indijskega oceana, zelo blizu Tanzanije. Je destinacija, ki je med turisti zelo znana in na leto obišče ta otok več kot 1,5 milijona turistov. Turizem je za Zanzibar zelo pomemben saj tako predstavlja glavno dejavnost, kot je gospodarstvo. Prav tako je na otoku letališče, kjer lahko brez težav pristanete. Ampak ogromno turistov pride sem s trajektov iz celine.

Zanzibar

Zanzibar ni destinacija, kjer bi samo poležavali na plaži. Tukaj lahko ogromno počnete, saj vam ponujajo ogromno zanimivosti. Ponudnikov je kar nekaj, zato vam bodo ponudili ogromno izletov. Vsak ima željo se nekam podati. Včasih imamo denar in ne najdemo tiste destinacije, kamor bi se radi podali. Tistim je najtežje si jaz mislim. Mi kateri smo nekako na tistem minimuni si lažje določimo kam bomo šli. Tudi jaz upam, da bom enkrat poletela z avionom in se znašla tam kamor si najbolj želim. Če še letos niste nikamor šli na dopust, še je čas, da si izberete ta  čudovit otok za razvajanje.