Kontaktne leče

Kontaktne leče so vsak dan bolj popularne, saj ni potrebno nositi očal, učinek pa je enak. Da pa kontaktne leče ne boste uporabljali narobe, si preberite o njih na spletni strani mojoptik.si, kjer je vse razloženo o uporabi in nošenju kontaktnih leč.

Kontaktne leče so priporočljive za uporabnike, ki se ukvarjajo s športom, da jih med rekreacijo ne motijo očala. Kontaktne leče so lahko udobne in enostavne za uporabo, samo začeti je potrebno pravilno. Preden sploh začnete uporabljati kontaktne leče, morate opraviti pregled pri okulistu, da vam predloži kakšne kontaktne leče so priporočljive za vas, če sploh so primerne za vas. Kajti vse kontaktne leče niso za vsakogar, saj se razlikujejo po tem koliko ste stari, korekciji očes in podobno. Zatem se morate seznaniti z uporabo, predvsem z odstranjevanjem in vstavljanjem leč, saj lahko nepravilna uporaba privede do vnetja oči, v nekaterih primerih pa celo do okvare vida. Ob prehladu ali pa vnetju oči pa je priporočljivo kontaktne leče odstraniti in nositi očala, saj ne smete pozabiti, da so očala še vedno prvi pripomoček za izboljšanje vida, leče pa uporabljamo samo kot dopolnilo.

kontaktne leče

Prav tako je potrebno vsak večer pred spanjem kontaktne leče odstraniti, prav tako ni priporočljivo večkratno menjanje proizvajalca, saj se oko ne more navaditi in boste imeli pogosto težave. Prav tako morate paziti na higieno. Z lečami rokujte vedno z čistimi rokami, menjajte pa jih na toliko časa kot je predpisano. Če vam leče po nesreči padejo na tla, jih zavrzite, saj ob stiku s tlemi, leče poberejo veliko nevidne nesnage, katera pa lahko privede do vnetja. Prav tako, če se leče poškodujejo, torej če na njih opazite kakšno razpoko, ali pa samo pikico, jih zavrzite in si priskrbite nove, saj vam lahko le to poškoduje samo oko.