Hišni kino za vsak dom

Hišni kino je zelo uporaben dandanes saj ga imajo skoraj vse hiše. Iščete novega ali pa  si želiš nadgraditi starega? Kakovost komponent predstavlja možnosti edinstvenih doživetij pri gledanju filmov, ki se lahko primerjajo s tistimi v kinih. Za vrhunski hišni kino potrebuješ, kar nekaj dobrih naprav, ki pa jih lahko pregledaš še pred nakupom, ki jih  lahko med seboj primerjaš ter tako zelo olajšaš odločitev. Več na strani www.nadlani.si/multimedija/hisni-kino/.

hišni kino tv

Na voljo vam so številni digitalni in DVD predvajalniki, DVD snemalniki in video rekorderji, zvočniki, projektorji, projekcijska platna ter razni dodatki za hišni kino. Najdeš lahko tudi razne komplete, s katerimi si lahko z enim nakupom zagotoviš vse, kar potrebuješ.

Digitalni in DVD predvajalniki so namenjeni predvajanju različnih vsebin, ki si jih prek njihove distribucije ogledaš po televiziji. Imajo različne vhode, kot sta USB in HDMI, podpirajo pa različne formate avdio in video datotek. Na drugi strani so DVD snemalniki in video rekorderji, ki omogočajo snemanje vsebin na različne medije.

Za vsak hišni kino je zelo pomembna kvaliteta zvočnikov. Lahko dobiš v različnih sistemih, najpogostejši in tudi najbolj priporočljiv pa je sistem 5.1, kjer morata biti najmočnejša sprednji levi in desni zvočnik. Kako močne zvočnike moraš kupiti, je med drugim odvisno od velikosti prostora, kjer bodo nameščeni. Pri nakupu zvočnikov moraš namreč upoštevati njihovo razporeditev, saj je ta ena ključnih pri čim boljši simulaciji zvoka.

Pogostejša je sicer uporaba televizorja, vseeno pa si za boljšo simulacijo gledanja filma v kinodvorani lahko omisliš tudi projektor in projekcijsko platno. Projektorji so različnih karakteristik in s tem kakovosti, platna pa najdeš v različnih oblikah, in sicer ročno dvižna projekcijska platna, motorizirana ali elektro dvižna projekcijska platna, mobilna oziroma prenosna projekcijska platna ter fiksna projekcijska platna.

V primeru, da kupuješ celoten nov sistem, imaš na voljo tudi številne komplete, ki ti v enem paketu omogočijo pridobitev vseh najnujnejših sestavin v hišni kino. Ob tem so na voljo številni dodatki, kot so razni nosilci, daljinski upravljalniki in stojala.