Ponudba kontaktnih leč za vsake oči

Če ste se naveličali nositi očala, zagotovo razmišljate o kontaktnih lečah. Ponudba kontaktnih leč je praktično tako velika, da bo skorajda vsako oko našlo nekaj zase.

ponudba kontaktnih leč

Ponudba kontaktnih leč je bila v preteklosti precej okrnjena. Naše mame so poznale samo trde kontaktne leče, ki so bile izjemno neudobne za uporabo, poleg tega pa so po očesu ves čas plavale sem in tja in povzročale nemalo nevšečnosti. Z razvojem očesne tehnologije so se razvijali tudi očesni pripomočki in ponudba kontaktnih leč se je sčasoma izjemno razširila. Danes ločimo trde, poltrde in mehke kontaktne leče, pri tem pa se trdih skorajda ne uporablja več. Nosijo jih samo še tisti, ki so nanje res navajeni, ostalim uporabnikom pa se bolj priporočajo poltrde ali mehke leče. Oboje so izjemno udobne, lahko jih je očistiti in nikamor ne zdrsnejo. Vakumsko se namreč primejo oko, zato tudi ostanejo na svojem mestu in ni z njimi nikakršnih problemov.

Ponudba kontaktnih leč se razlikuje tudi glede na proizvajalce. Res je, da je vse odvisno od vaše dioptrije, morebitnega astigmatizma in vašega očesa. Vsake leče pač niso primerne za vsako oko, zato je o tem bolje povprašati kar okulista ali optika. Ta bo ocenil sposobnosti vašega očesa in vam zagotovo poiskal take leče, ki bodo za vas kar najbolj udobne in prijetne.

Ponudba kontaktnih leč pa ne vsebuje zgolj leč, pač pa tudi razne tekočine za leče. Cene slednjih rahlo varirajo, vendar pa moramo pri tem spet paziti, da tekočina našemu očesu dejansko tudi paše. Lahko se zgodi, da določene tekočine naše oko ne bo dobro sprejelo, saj niso vse narejene popolnoma enako. Posledice se lahko pokažejo v pekočih očeh, poleg tega pa se lahko zgodi, da bodo tudi kontaktne leče v napačni tekočini zdržale manj časa.

Preverite različne proizvajalce in različne lastnosti leč, ponudba kontaktnih leč vas ne bo pustila na cedilu in boste zagotovo našli kaj zase.