Proteini za večjo moč

 Želite večjo moč in zmogljivost ob treningih? Lahko si pomagate z proteini. Proteini so danes zelo priljubljeni sploh med mladimi.

Na tržišču obstaja več različnih proizvajalcev in vrst proteinov ter drugih prehranskih dodatkov, ki pomagajo pri večji zmogljivosti na treningih in v fitnesu. Na trgu so veganski proteini, sirotkini, bio sirotkini, beljakovinski hidrolizat torej različne vrste, ki so seveda primerni za različne ljudi. Seveda pa je zelo pomembno, da sledimo navodilom, ki jih dobimo ob nakupu ter ne pretiravamo z uporabo saj so posledice lahko zelo hude. Pred nakupom je pomembno tudi, da se posvetujemo z nekom, ki dobro ve kako določeni proteini delujejo in vplivajo na človeško zmogljivost in telo ter nam lahko priporoči najboljšo izbiro za začetek.

proteini

Proteini zagotavljajo telesu beljakovine ter ogljikove hidrate, ki jih telo med samimi treningi izgubi. Poleg tega so tudi pomembni za naš imunski sistem. Naravne proteine najdemo v stročnicah, žitaricah ter v oreščkih in semenih. Ljudje večinoma mešajo stročnice in žitarice saj so zelo dobri za regeneracijo mišičevja. Poleg tega so tudi ribe, perutnira, rdeče meso in jajca soliden vir naravnih proteinov saj vsebujejo vse esencialne aminokisline ter so lažje prebavljiva hrana. Tako se telo lahko hitro regenerira ter je pripravljeno na nove napore.

Če se odločite za nakupu je za vas mogoče pomemben podatek še cena, ki se giblje od 25€ pa vse do 70€ ali celo več. Ob nakupu je ponavadi poleg proteinov dodan tudi šejker katerega uporabimo za to, da se lahko proteini zmešajo lažje zmešajo. Ponavadi se proteini zmešajo v 3 dl mleka ali vode izbira ostane naša. Poleg proteinov so tu še drugi prehranski dodatki, katerih se poslužuje večina ljudi, ki uporabljajo proteine. Razni topilci maščob, aminokisline in drugi izdelki za najhitrejšo možno regeneracijo. Stvari seveda niso poceni vendar, če želimo doseči nek večji rezultat hitreje jih bomo uporabili saj bodo s tem rezultati tudi boljši.